Skip to main content Start main content

Bachelor of Science (Honours) in Biomedical Engineering

Banner 2_Graphics Only 2050x500
Apply Now

Entrance Year Sept 2020

Programme Code JS3600

Aim and Characteristics

课程宗旨及学习成果

生物医学工程是公认的发展最为迅速的一个创新领域。医疗人员用作诊断、治疗及康复护理的传感器和系统、改善病人健康状况的体内植入物、协助患者恢复日常活动能力的义肢、矫形器及辅助仪器,以至一般的保健运动器材等等,均涉及生物医学工程。专业人员既要了解医学发展对科技的需求,同时亦须掌握有关的工程技术。本课程打好学生在医疗科学及工程技术两方面的基础,为他们投身这一极具挑战性的行业做好准备。

课程特色

生物医学工程融合工程学、生物学及医学的知识。生物医学工程师结合三个领域的专业知识,针对医疗和健康问题,研制医疗器械或制定诊治办法,应用于临床诊疗,为人类健康带来福祉。此课程为学生开辟广阔的学习领域,鼓励学生多作尝试,发挥创新精神,积极探索这一具革命性的新领域。

学生有机会到与本校有合作计划的海外大学交流,这些大学包括:

Your browser is not the latest version. If you continue to browse our website, Some pages may not function properly.

You are recommended to upgrade to a newer version or switch to a different browser. A list of the web browsers that we support can be found here